Elkészítési idő: kb 30 perc
Hozzávalók (kb 2 adagra)
500 g nyers burgonya
A főzéshez:
kb 0.5 csapott teáskanál só
annyi víz, amennyi ellepi a burgonyát
A sütéshez:
35 g libazsír
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt fekete bors
ízlés szerint friss rozmaring
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, majd alaposan megmossuk.
2. Felkockázzuk a burgonyát, majd annyiszor átmossuk, mí a víz teljesen tiszta nem marad rajta. Ezután feltesszük sós vízben főni. A burgonya fajtájától, a kockák méretétől függően 10-20 percen át főzzük a burgonyát. A lényeg, hogy minden kocka jól átfőljön, de ne főzzük puhára sem!
3. A készre főtt burgonyát leszűrjük, és amíg csorog róla a víz, egy serpenyőben sertészsírt forrósítunk.
4. A burgonyát a forró zsírba tesszük. A friss rozmaringot apróra vágjuk, majd a sóval, borssal együtt rászórjuk a burgonyára.
5. Fakanállal forgatva megpirítjuk a burgonyát, majd köretként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése