2010. október 4., hétfő

Rántott hús megbolondítva

A rántott hús a mi családunkban gyakori főfogás hétvégéken, de az ember egy idő után, habár nehéz megunni, de megunja. Ilyenkor szoktam elővenni ezt a régi jól bevált receptet. A család imádja és mivel ez is rántott hús, nagyon kötekedni sem tudnak, hiszen azt kapnak. :)

Hozzávalók:
csirkemell
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
olíva olaj
koktélparadicsom
mozzarella

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, majd kiklopfolom. Egyszerű rántott csirkemellet készítek, a szokásos panírozással (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Forró olajban kisütöm, majd félreteszem.

Egy másik serpenyőben forró olíva olajon rengeteg bazsalikomot, és félbevágott koktélparadicsomot összerottyantok. Ezt az egyveleget ráteszem a csirkemell filére, majd karikára vágott mozzarella sajttal befedem. Az így elkészült ételt 8-10 percre sütőbe teszem, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
 Köretnek egyszerű sültburgonyát, esetleg krumplipürét és madársalátát adhatunk.

Jó étvágyat! :)

Forrás: 2009-es vacsoracsata receptjeiből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése