A rántott hús a mi családunkban gyakori főfogás hétvégéken, de az ember egy idő után, habár nehéz megunni, de megunja. Ilyenkor szoktam elővenni ezt a régi jól bevált receptet. A család imádja és mivel ez is rántott hús, nagyon kötekedni sem tudnak, hiszen azt kapnak. :)
Hozzávalók:
csirkemell
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj
olíva olaj
koktélparadicsom
mozzarella
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, majd kiklopfolom. Egyszerű rántott csirkemellet készítek, a szokásos panírozással (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Forró olajban kisütöm, majd félreteszem.
Egy másik serpenyőben forró olíva olajon rengeteg bazsalikomot, és félbevágott koktélparadicsomot összerottyantok. Ezt az egyveleget ráteszem a csirkemell filére, majd karikára vágott mozzarella sajttal befedem. Az így elkészült ételt 8-10 percre sütőbe teszem, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Köretnek egyszerű sültburgonyát, esetleg krumplipürét és madársalátát adhatunk.
Jó étvágyat! :)
Forrás: 2009-es vacsoracsata receptjeiből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése