A Piperade basquaise nevezhetném egy nem mindennapi reggelinek is, ezért is választottam ezt a receptet egy különleges reggelre, amikor anya is nálunk volt. Így vele és párommal együtt fogyaszthattuk el e különlegesen ízletes reggelit. Igaz az eredeti receptől eltérek néhol, hiszen a franciák például zöld kaliforniai paprikát használnak, de nekem tetszik a piros szín és a reggeliben is szívesen látom viszont. :)
Hozzávalók (3 főre):
3 kaliforniai paprika (2 zöld, 1 piros)
1 doboz konzerv paradicsom, vagy 4-5 érett paradicsom
6 szelet baszk sonka
6 tojás
3-4 gerezd fokhagyma
Pirospaprika
Só
Fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a kaliforniai paprikát apróra vágom, majd forró olívaolajon sütöm, párolom, majd konzerv paradicsomot, pirospaprikát teszek hozzá.
A tojást kis tejjel összekeverem, sütöm. Tálalásnál megszóróm pirospaprikával.
A tojás és a paprikás különlegesség mellé baszk sonkát tálalok sütve vagy nyersen.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése