2010. október 12., kedd

Piperade basquaise

A Piperade basquaise nevezhetném egy nem mindennapi reggelinek is, ezért is választottam ezt a receptet egy különleges reggelre, amikor anya is nálunk volt. Így vele és párommal együtt fogyaszthattuk el e különlegesen ízletes reggelit. Igaz az eredeti receptől eltérek néhol, hiszen a franciák például zöld kaliforniai paprikát használnak, de nekem tetszik a piros szín és a reggeliben is szívesen látom viszont. :)

Hozzávalók (3 főre):
3 kaliforniai paprika (2 zöld, 1 piros)
1 doboz konzerv paradicsom, vagy 4-5 érett paradicsom
6 szelet baszk sonka

6 tojás
3-4 gerezd fokhagyma
Pirospaprika


Fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a kaliforniai paprikát apróra vágom, majd forró olívaolajon sütöm, párolom, majd konzerv paradicsomot, pirospaprikát teszek hozzá.

A tojást kis tejjel összekeverem, sütöm. Tálalásnál megszóróm pirospaprikával.

A tojás és a paprikás  különlegesség mellé baszk sonkát tálalok sütve vagy nyersen.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése