2010. október 4., hétfő

Brownie

A browne süteményt legelőször a városligeti Robinson Étteremben volt szerencsém elfogyasztani. 20 percet kellett várni a különös nevű desszertre, de miután kihozták, már nem volt kétség, hogy megérte a várakozást. Mennyei volt! Javasolnám, hogy kóstold meg, de nagy bánatomra, levették a menüsorról.
Sok receptet láttam már, de ezzel az eggyel mindig nagy sikert aratok, ha a munkahelyen valakinek névnapja vagy születésnapja van, gyakran hallom a következőket: "Ugye csinálsz olyan browniet-?" - és ilyenkor persze csinálok is, aminek köszönhetően férjecskémtől pedig a következőket hallom: "Nekem nem is csinálsz?" - így gyakran kettőt is kell készítenem. :)

Hozzávalók:
25 dkg ráma
20 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg holland kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só

Csokiházhoz:
Fél dl víz
2 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
10-15 dkg ráma

Elkészítése:
A rámát kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojássárgáját és a vaníliáscukrot, majd habosra keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd a tésztához keverem hol a habot, hol a lisztet, majd ha szépen összeállt, hozzáteszem a kakaóport. Kimagozott meggybefőttet teszek bele és kikent tortaformában 160 fokon kb. 30 percig sütöm. A tetejét csokimázzal vonom be.

Csokimáz:
Fél dl vizet 2 evőkanál cukorral felforralok, majd 3 evőkanál kakaóport csomómentesen elkeverek benne, majd a tűzről levéve 10-15 dkg rámát is elkeverek benne, majd a félig kihűlt piskótára öntöm.

Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyszemekkel, de nagyon finom vanília fagylalttal vagy pudinggal.

Forrás: Ani anyám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése