2010. október 24., vasárnap

Tárkonyos csirkeragu leves

Hát akkor kezdjük a levesnél.

Hozzávalók (6 főre)
400 g csirkemell
1 db nagy sárgarépa
1 db nagy fehérrépa
70 g zeller
50 g vaj
1 fej vöröshagyma
3 nagy csipet tárkony

őrölt fehérbors
1500 ml alaplé
150 g 20%-os tejföl
200 g zöldborsót
0.5 db citrom leve
kb 45 g liszt
1 evőkanál mustár
100 g tejszín

Elkészítése:

1. A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.

2. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.

3. Vöröshagymát aprítunk.

4. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk   hozzá, majd alaplével felöntjük.

5. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.

6. Fél citrom levét nyomjuk bele.

7. Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk.

Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.

8. Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Forrás: www.desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése