2010. október 31., vasárnap

Francia saláta

Gyermekkorom egyik kedvenc salátája. Köretként és önmagában is isteni és amit még nagyon szeretek benne, hogy elronthatatlan.




















Hozzávalók (6 főre):

30 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépakocka
1 közepes, savanykás alma
3 kisméretű esetes uborka

Öntethez:
1 pohár tejföl (3,75 dl)
1 és fél evőkanál majonéz
2 teáskanál mustár
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
1 evőkanál cirtomlé

Elkészítése:

1. A zöldségeket megfőzzük. Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázom fel.
2. Ha a borsó és répa kihűlt, hozzákeverem a felkockázott nyers almát és uborkát.
3. Elkészítem az öntetet, majd ráöntöm a zöldségekre és lazán összekeverem.
4. Hűtve tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése