Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. :)
Elkészítési idő: 30 perc + köret
Hozzávalók (4 adag)
A bundához:
440 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
A húshoz:
640 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt
A köretnek:
főtt rizs, krumplipüré
Elkészítés:
1. A meghámozott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.
2. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.
3. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, vékonyan belisztezzük, majd bekenjük a húsokat a bundával.
6. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.
7. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Forrás: www.desszert.eu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése