2010. november 22., hétfő

Bundázott hús

Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van. :)














Elkészítési idő: 30 perc + köret


Hozzávalók (4 adag)

A bundához:
440 g reszelt burgonya
4 db egész tojás
100 g liszt
ízlés szerint őrölt fehér bors
kevés só
4 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld

A húshoz:
640 g csirkemell filé
A tálaláshoz:
tejföl
reszelt trappista sajt

A köretnek:
főtt rizs, krumplipüré

Elkészítés:
1. A meghámozott burgonyát lereszeljük a reszelő apró lyukú felén.

2. Hozzákeverjük a tojást, a lisztet, ízlés szerint sót, borsot, összetört foghagymát, aprított petrezselymet, majd alaposan összekeverjük.

3. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, vékonyan belisztezzük, majd bekenjük a húsokat a bundával.

6. Forró olajban átsütjük a húsokat, közepes hőfokon.

7. A kisült húsokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Forrás: www.desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése